Buikdans

De buikdans, raqs sharqi of oriëntaalse dans is een dansvorm afkomstig uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika waarbij de verschillende lichaamsdelen veelal onafhankelijk van elkaar bewegen

Er bestaan veel vormen binnen de buikdans en ieder land en vaak iedere streek heeft zijn eigen stijl ontwikkeld. Zo zijn er dansen die meer op volksdansen lijken, zoals de Egyptische 'Saidi' stokdans, of de Turkse Romadans. Als gevolg worden er veel verschillende kostuums gedragen. Zo zijn er kostuumstijlen ontstaan in Europa en de Verenigde Staten. Een duidelijk voorbeeld van de laatste is de 'tribal bellydance'. Er zijn ook vele stijlen van 'fusion bellydance'; dat zijn stijlen waar elementen uit andere dansen, zoals Indiase Bollywood dans of flamenco, in zijn verwerkt.


De Oriëntaalse muziek brengt je in magische sfeer.

Vrouwelijkheid en sensualiteit staan centraal in het buikdansen daarom was het vroeger verboden te dansen in het bijzijn van mannen.


Buikdansen is verslavend!

Het "waaaw" effect verkrijg je door: Isolaties. Het isoleren of apart bewegen van de lichaamsdelen (boven en onderlichaam) geven een hypnotiserend effect. Door deze bewegingen leer je lichaamsbewuster te worden en maak je je lichaam soepel.

Buikdansen is ook een hele goede workout voor rug en buikspieren en bovendien is het goed voor je zelfvertrouwen.


Buikdans lessenreeks voor beginners

door Sarah Chebaro


Sarah Chebaro is een Belgische fusion buikdanseres met Libanese roots. Sinds 2015 gevestigd in Spanje en Tenerife.

Met meer dan 25 jaar ervaring als docente, choreografe en performer in binnen -en buitenland.

Oprichtster van Bellydance Show Case Zills 'n Thrills, Yella Dance (dansschool in Antwerpen) en CheBaro (dansschool in Tenerife) en

organisatrice van buitenlandse dansstages op Tenerife en in Spanje.

Na een periode vooral samengewerkt te hebben met de Balkan Gipsy scène op Belgische festivals (met o.a. Fanfare Ciocarlia, Mahala Rai Banda en Antwerp Gispy Ska Orkestra) focust ze zich sinds enkele jaren meer op de Tribal Fusion stijl. De stijl die vooral tijdens de cursus zal gehanteerd worden.


Meer info over alle lessenreeksen